Pannonhalmi Kékfrankos 2011

Pannonhalmi Kékfrankos 2011

száraz, minőségi vörösbor

Pannonhalmi Kékfrankos 2011

A bor karaktere

A szimpatikus, játékos, ifjú bor.

A fahordós érlelés eredménye: a gyönyörű mélybíbor szín, a könnyedebb karakter, mely az étkezések élvezetes kísérő borává teszi. Nem feltétlenül a nagy, megváltó beszélgetések társa, ám a paprikás ételekkel feledhetetlen párost alkot.

Finom gyümölcsös, aszaltmeggyre emlékeztető illat-és zamatvilággal bíró bor.

Harmonikus. És persze pannonhalmi.

Évjárat 2011
Származási terület Pannonhalmi borvidék: Ravazd szőlőhegy
Talaj Középkötött, barna erdőtalaj
A szőlőültetvény kora 34 év
Szüret Kézi szüret 2010. októberében
Hozam 35 hl/ha
Borkészítés Biológiai almasavbontás és rövid idejű fahordós érlelés.
Alkoholtartalom 11,5% V/V
Cukortartalom 2,4 g/l, száraz
Savtartalom 7,2 g/l
Palackozás 2012 március
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet Mivel fiatal vörösbor: ca.12-14 °C